Zagreb je grad duge povijesti i mala metropola kozmopolitskog duha u koju ćete se zaljubiti na prvi pogled - i željeti ostati u njoj. Razmišljate o stalnoj zagrebačkoj adresi? Evo zašto razmišljate u pravom smjeru!

Nit’ prevelik nit’ premali

Premda je po broju stanovnika najveći hrvatski grad, Zagreb nije prenapučen kao neke druge europske metropole. S okolicom broji oko milijun stanovnika, a s jednog kraja grada na drugi ne treba vam “pola dana jahanja”. Ukratko, ni velik ni malen, već taman!

U Zagrebu vlada pravi sklad između prirodnog i urbanog.

Nije sve asfalt i beton

U Zagrebu vlada pravi sklad između prirodnog i urbanog. Ovdje možete svakodnevno trčati uz rijeku Savu, odmarati u jednom od bezbroj parkova, uživati u zelenoj oazi Maksimira, a ljeti se rashladiti na Jarunu. Istovremeno, grad je okružen mnogim prirodnim lokalitetima idealnim za izlete, poput Medvednice ili Žumberka. Obiteljski vikendi će vam svakako biti ispunjeni.

Na raskrsnici puteva

Glavni grad Hrvatske ima zahvalnu geografsku poziciju, pa je velik broj europskih destinacija nadohvat ruke. Ljubljana, Beč i Budimpešta zbog svoje blizine česta su vikend destinacija Zagrepčana, a i more je praktički “pod nosom”. Primjerice, do Opatije je potrebno manje od dva sata vožnje, a do Splita oko četiri.

Zagreb ima zahvalnu geografsku poziciju, pa je velik broj europskih destinacija nadohvat ruke.

Uvijek se nešto događa

U Zagrebu se živi punim plućima! Prestižni glazbeni festivali, sadržajne kulturne manifestacije i izložbe, šareni ulični eventi i sajmovi, živopisni kafići, trendi klubovi… Bez obzira na doba godine, u Zagrebu nikad nije dosadno – čak ni zimi, jer tada traje svima omiljeni Advent, koji je više puta proglašen najboljim u Europi.

Iće i piće

Hrvatska metropola vrvi kvalitetnim restoranima lokalne i svjetske kuhinje, a ako pak više volite sami kuhati, obožavat ćete gradske tržnice na kojima nema čega nema. U Zagrebu će uživati i pivoljupci, zahvaljujući dugoj pivarskoj tradiciji u gradu, ali i mladoj craft sceni koja je buknula zadnjih godina. Dobar tek i živjeli!

Hrvatska metropola vrvi kvalitetnim restoranima lokalne i svjetske kuhinje.

Čestitamo, Zagreb je grad po vašoj mjeri!

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase