Proljeće nam je već stiglo bez prethodnih konzultacija s kalendarom, priroda se probudila iz zimskog sna i pravo je vrijeme da svjež proljetni zrak osvježi i naše domove malim, ali značajnim promjenama oko kojih se možda premišljate već dulje vrijeme. Razbistrimo misli, zasučimo rukave i krenimo u proljetni makeover doma!

Kod osvježavanja životnog prostora, za početak je potrebno odlučiti uređujemo li ga cijelog ili samo jednu, odnosno nekoliko odabranih prostorija. Osvježenje izgleda prostorije moguće je postići i bez puno truda ako se usredotočimo na odgovarajuće detalje.

Zidovi

Kao što žene mijenjaju frizuru kad žele promjenu, početak promjene interijera u kući započinje bojenjem zidova. Tamnije ili svjetlije nijanse, kombinacije boja, možda čak i tapete, jedan zid ili svi zidovi: sve su to važne odluke koje treba donijeti na samom početku. Zidovi, zajedno s ukrasima za zid poput zanimljivih slika, uokvirenih fotografija ili raskošnih zrcala, mogu imati veliku ulogu kod određivanja stila i smjera uređenja.

Igra s uzorcima

Kod uređenja doma, neizostavno je razmišljati o zastorima i tepihu koji će pratiti smjer uređenja i odgovarati novom stilu. Pri odabiru novog tepiha ili zastora možete, osim boje, razmisliti i odvažno se poigrati sa zanimljivim uzorcima, a sve možete i dodatno upotpuniti ukrasnim jastucima koji su uvijek dobrodošli.

Priroda iznutra

Ništa ne pozdravlja proljeće s takvim entuzijazmom kao cvijeće i biljke. Odabir biljaka za dom ovisi o tome jeste li ljubitelji šarenila ili ste poklonici jednostavnog zelenila. Veličanstvene palme, savršeno oblikovano bonsai drvce ili nježne orhideje očaravajućih boja djelovat će efektno u svakoj prostoriji.

Tajna je u detaljima

Vaze, zdjele i stolne ili podne lampe. Tako jednostavno, a tako učinkovito. Upravo su ti mali detalji oni koji daju finalni dodir svakom uređenju doma. Dajte mašti na volju i obogatite svoj interijer sitnicama koje će jasno dati do znanja tko tu živi.

Na koncu ne zaboravite da je proljetno uređenje doma dinamična, kreativna aktivnost koja uvijek treba biti zabavna. Krenite u akciju i uživajte u svakom trenutku!

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase