Svake godine vrijeme ukrašavanja domova se pomiče prema ranije. Nekad smo domove ukrašavali na Badnjak, dok se danas već početkom prosinca mogu vidjeti potpuno okićene trgovine, trgovi i kuće. Kako biste se istaknuli u toj gomili, poslužite se sljedećim dekorativnim idejama!

Crvena mašna

Trendovi su jasni, predimenzionirane mašne apsolutni su must-have te, ako želite moderno uređen dom za blagdane, svakako razmislite o ovoj ideji. Osim što ih možete poslagati na bor, što je klasičan dekoracijski trik, predlažemo da ovih blagdana izađete iz okvira i uokvirite svoja ulazna vrata velikom crvenom mašnom i trakama, baš kao što se ukrašava kutija s darovima. To će dodatno naglasiti vaše pročelje i prebaciti fokus na ulazni dio.

Pampas bor

Ako želite ove godine iznenaditi sve goste, umjesto klasičnog zelenog bora, neka vaš dom krasi bor od popularnih pampasa. Potrebno je kupiti stožac od stiropora koji će poslužiti kao baza na koju ćete utiskivati stabljike pampasa. Bitno je da ne bude šupljina kako se stiropor ne bi nazirao. Slažite pampas travu tako da nalikuje na drvce, a ako želite poseban efekt za kraj, dodajte lampice. Izbjegavajte šarene boje i kuglice jer će maknuti fokus s bora i neće više djelovati tako elegantno i profinjeno.

Božićna svjetlosna zavjesa

Sve što vam je potrebno za ovu dekoraciju je svjetlosna zavjesa od jednobojnih lampica. Ovisno o preferencijama, birajte položaje lampica i dimenzije koje će odgovarati vašim zavjesama ili zastorima. Ako imate tamne zastore kroz koje slabo prolazi svjetlost, postavite ih ispred samih zastora, dok se za zavjese koje propuštaju svjetlost pravi efekt postiže kad se instaliraju iza same zavjese. Naravno, navečer je taj efekt svjetlucavog ugođaja najbolji.

Za koji god se ukras odlučili, vodite računa da odgovara vašem domu i općem dizajnu. Ako je vaš dom moderno uređen kao Bel Village vile, ove ideje će mu odlično pristajati. Ako pak imate tradicionalnije uređen dom, klasika je uvijek siguran izbor.

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase