Pantone je za boje koje će obilježiti 2021. godinu već odabrao sivu i žutu, odnosno Ultimate Grey i Illuminating, a mi smo za sve nestrpljive kreativce istražili kojim se još stilovima, bojama i detaljima predviđa da će zavladati u novoj godini.

Povratak prirodi

Već neko vrijeme naglasak je na održivosti i prirodnim materijalima pa se taj trend nastavlja i u 2021. godini. Plastika je sve više neprihvatljiva, a prirodni materijali poput ratana, bambusa i pluta sve popularniji. Varijante svijetlog drveta koristit će se ne samo za namještaj nego i za oblaganje zidova, a u svemu tome ne čudi što se među najpopularnijim bojama za iduću godinu pronašla tamnozelena.

Ukrasi i zakrivljene linije

Zbog više vremena provedenog kod kuće, veći broj ljudi posvetio se interijerima i izradi zanimljivih ukrasa i detalja za svoj dom. Takvi predmeti često nemaju neku veću funkcionalnu svrhu, već su tu primarno za ukras ili podizanje raspoloženja. Dekorativni trend koji je postao popularan na društvenim mrežama naziva se “tchotchke” i svojevrsna je zamjena za dosadašnje pročišćene prostore i minimalizam. Oštre, hladne linije i jednostavnost zamijenit će se zakrivljenim linijama s naglaskom na udobnost. Šezdesete godine postat će inspiracija za takav namještaj, pogotovo sofe i fotelje presvučene štofom umjesto plišom.

Tapete

Tapete na zidovima prošle su put od obožavanja do mržnje i, čini se, ponovno do obožavanja. 2021. godina najavljuje se kao godina u kojoj se u interijerima pokazuje hrabrost i odvažnost, naravno, s ukusom. To podrazumijeva igru sa žarkim bojama poput crvene i žute te raznolikost uzoraka poput biljnih i životinjskih ili imitacije raznih materijala. Danas su tapete kao umjetnička djela, a vaš dom postaje galerija u kojoj zidovi teško ostaju neprimijećeni.

Kako ćete vi urediti svoj dom u idućoj godini?

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase