Nova godina, nova pravila! Trendovi nalažu nove smjernice u dizajnu interijera domova, a kako ih uvesti u vlastiti dom - saznajte u nastavku.

Multifunkcionalnost

Ova karakteristika već duže vlada u dizajnu jer zbog svoje praktičnosti znatno olakšava život svim ukućanima, osobito ako imate mali stambeni prostor. Zaboravite na odvojene prostorije samo za jednu namjenu jer u 2022. godini višenamjenske sobe su u trendu pa tako radna soba može ujedno biti i gostinjska soba, ali i kućna teretana, zahvaljujući multifunkcionalnom namještaju.

Neutralne boje dolaze do svog vrhunca

“Goli” bijeli zidovi vječna su klasika i zaista odaju dojam čistoće i elegancije, ali vrijeme je da se unese malo boje u dom. Jake i agresivne boje u 2022. godini ipak ustupaju mjesto neutralnim tonovima zemljastih boja – bež, sive, krem, smeđe… Ove boje domu daju topao ugođaj i stvaraju mirno okruženje. Ako ste ured preselili u dom, ove boje mogu biti odličan izbor za zidove vaše radne sobe.

Vanjski svijet unosimo u dom

Priroda je najbolja inspiracija za dizajn interijera. Osim što će biljke poboljšati kvalitetu zraka koji udišemo, one mogu u potpunosti transformirati vaše prostorije, a ujedno su i najjednostavniji način kako preurediti dom na brzinu. Novost je da nije uvijek potrebna fizička biljka da unesete prirodu u dom, već uz pomoć printeva na tkaninama ili tapeta na zidu možete postići isti efekt. Isto tako, uporabom prirodnih materijala možete dašak prirode unijeti u svoj dom.

Zakrivljeni namještaj

U 2021. godini nastavlja se vladavina zakrivljenog namještaja i dekorativnih elemenata. Riječ je o retro trendu koji priziva šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća. Zakrivljene sofe i ogledala, okrugla viseća rasvjeta i zakrivljene radne plohe samo su neke od ideja kako transformirati dom uz pomoć novih trendova.

Uživajte u novom ruhu svog doma!

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase