Proljeće je stiglo, vrijeme je za roštilj, a zelene okućnice vila Bel Village predstavljaju idealan prostor za pripremu delicija sa žara.

Sunčano i toplije vrijeme predstavlja pravu priliku za roštiljanje u biranom društvu s kojim ćete uz ukusnu zakusku proslaviti neki poseban trenutak. No, prije avanture zvane roštiljanje, potrebno je malo pripreme i planiranja!

Dobra priprema je pola okusa

Kao prvo, rešetke roštilja moraju biti čiste. Uklonite svaki trag prljavštine koji je možda ostao otprije. Čistoća je važna zbog zdravlja, ali i okusa hrane. S mesa uklonite masne dijelove i marinirajte ga otprilike jedan sat.

Poigrajte se kombinacijama začina, pri čemu je sol temelj svega, dok će maslinovo ulje poslužiti kao savršen premaz za meso. Papar, češnjak, crvena paprika ili čili svakako bi vam trebali biti pri ruci, a ružmarin će jelu dati posebnu mediteransku notu.

Poslužite sa stilom!

Vodite računa da žar bude dovoljno jak, ali i dobro pazite da vam meso ne zagori. Neka vaša kulinarska ponuda bude raznolika pa se ne ustručavajte na roštilj, osim kotleta, fileta ili burgera, staviti i raznovrsno povrće. Budite i mrvicu kreativni te složite šarene ražnjiće na štapićima.

Pripremite više vrsta peciva na izbor (od integralnih do peciva za mini-burgere), ali i više različitih umaka. Kečap, majoneza i senf trebali bi biti obavezni, ali vaše društvo sigurno će se oduševiti ako im ponudite ukusan umak od meda i senfa koji tako savršeno ide uz piletinu. Naravno, dobru hranu treba zaliti i dobrom kapljicom, a rosé i lakša crna vina savršeno će se upariti s većinom vrsta mesa.

Osim ića i pića, važan je i ugodan ambijent. Roštiljanje je događaj koji podrazumijeva neformalnost i opuštenost, ali nemojte biti toliko opušteni da zaboravite osigurati gostima dovoljno stolica i mjesta za sjedenje. Ukrasite vrt lampionima ili šarenim svjetiljkama, što će svakako dodatno dići atmosferu, a na travnjak izvucite zvučnike i pustite ugodnu glazbenu podlogu za razgovor i “minglanje”. Neka druženje potraje do kasno u noć!

Sretno vam roštiljanje u Bel Villageu!

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase