Ljubitelji prirodnih blagodati sanjaju o lokaciji kakvu imaju vile Bel Village, smještene na južnim obroncima Medvednice u kvartu Mlinovi. Osim blizine gradskog središta, planine i priroda nadohvat su ruke. Krenimo u visine!

“Na Sleme, na Sleme, na Sleme, noga vre sama beži”, poznati su stihovi svim Zagrepčanima, ali i šire. Sljeme je najviši vrh Medvednice i već dugi niz godina omiljena je vikend destinacija. Bijeg u prirodu gdje nema mjesta stresu najbolje opisuje ovaj zagrebački dragulj.

U proljeće, prilika je bezbroj za izlete, aktivne šetnje, planinarenje, meditaciju, brzo hodanje, trekking… Nakon fizičkog napora, okrjepa u planinarskim domovima nagrađujući je trenutak. Grah s kobasicama, roštilj ili omiljeni štrukli povratit će izgubljenu energiju.

Do Sljemena vodi asfaltirana cesta, planinarski put, a uskoro i nova žičara, što čini ovaj vrh pristupačnim svima, od djece do starije populacije. Izbor transporta je na vama, ali penjanje pješke do vrha svakako je najbolji način za potpuno sljemensko iskustvo.

Zašto posjetiti Medvednicu i njezin vrh?

1. U sklopu parka nalazi se čak 1205 vrsta i podvrsta, osobito različitih stabala. Brežuljke u podnožju pokriva šuma hrasta kitnjaka i običnog graba, na blagim padinama nalazi se pitomi kesten, a najveći dio Medvednice prekriva bukova šuma te djelomično jela, gorski javor i jasen.

2. Na Medvednici se nalazi čak sedamdesetak planinarskih staza različite duljine, za rekreativce i nešto ozbiljnije, iskusne planinare. Po šumovitim obroncima moguće je i biciklirati (postoji mreža od osam kružnih biciklističkih staza i jedna transverzalna koja sve povezuje).

3. Samo nekoliko tramvajskih stanica od centra grada nalazi se netaknuta priroda. Iskoristite odlazak u park prirode Medvednica za odmor i fizičku aktivnost svima prijeko potrebnu, osobito ako ste okupirani užurbanim stilom života.

Ne zaboravite napuniti baterije, ali i fotografirati poneke trenutke za uspomenu!

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase