Luksuzno uređenje funkcionalnog i atraktivnog životnog prostora za neke je uzbudljiva i vesela igra u koju se upuštaju entuzijastično, dok za druge može biti pravi izazov.

Svaka godina donosi dominantne trendove u dizajnu interijera, a u nastavku slijede neki po kojima bi 2020. mogla ostati zapamćena.

Suživot s prirodom

Početak novog desetljeća na tron stavlja trend koji se polako ali sigurno integrirao u svijet dizajna interijera. Užurbani život i nedostatak vremena razvili su želju i potrebu za mirom i opuštanjem, a priroda je simbol sigurnog utočišta. Biofilni dizajn kao spoj interijera s eksterijerima, prirodu unosi u domove. Žive biljke, pogled na vrtove te prirodni materijali poput drveta i kamena mogu se savršeno uklopiti u svaki interijer dok istovremeno pridonose zdravlju i produktivnosti.

Boja godine

Pantone je tradicionalno odabrao boju godine, a u 2020. je na radost mnogih na red došla – plava. Zbog svojih umirujućih svojstava, plava boja se često koristi u poslovnim prostorima što je čini idealnom za kućni ured. Naravno, ne treba se tu zaustaviti: plavi zidovi spavaće sobe u kombinaciji s komadima namještaja i dekorativnim detaljima u biserno bijeloj boji ili zlatnim nijansama u trenutku nas odvode u veličanstveni svijet najljepših snova.

Mekoća baršuna

Jedan od materijala za koje se predviđa da će dosegnuti vrhunac svoje popularnosti u dizajnu luksuznih interijera je baršun. Baršunasta sofa u dnevnoj sobi već na prvi pogled odiše luksuzom i nameće se kao glavni komad namještaja, a ni stolice u blagovaonici ne mogu ostati neprimijećene. Jednom kad se utone u baršunastu mekoću, iz nje se ne odvaja se bez borbe.

Odabir stila, boja ili materijala poprilično je individualan, ali najljepši interijeri upravo su oni u kojima postoje detalji koji nose potpis vlasnika.

Upravo ti mali, nekima možda sasvim nebitni detalji, stambeni prostor pretvaraju u dom.

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase