Metropola krije neke od zaista neobičnih, ali posjeta itekako vrijednih muzeja.

Koliko ste ih do sada već otkrili i posjetili? Ako je ta brojka mala, ovo je odličan prijedlog kako ispuniti vikend u Zagrebu. Umjetnošću protiv dosade!

Muzej iluzija

Ovaj muzej nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Osobito ako sve ovjekovječite fotografijama i podijelite ih s prijateljima. U muzeju se nalazi preko 70 eksponata i najveća je zbirka holograma u ovom dijelu Europe. Oduprite se gravitaciji u Kosoj sobi, probajte se ne izgubiti u Sobi ogledala, “poslužite nečiju glavu na pladnju” te se popnite na strop u Obrnutoj sobi! Povedite prijatelje i prepustite se zabavi uz optičke varke.

Muzej čokolade

Može li bolje od ovoga, osobito ako ste ljubitelji slatkoga? Riječ je o najslađem muzeju koji imate priliku posjetiti u Zagrebu, doslovno, jer vam se nudi prilika za degustaciju devet različitih vrsta ove obožavane poslastice. Također, možete se prijaviti i za izradu pralina – nije li to odlična ideja za spoj? U ovom muzeju svi mogu doživjeti svoju Willy Wonka avanturu.

Muzej prekinutih veza

Na Gornjem gradu smjestio se ovaj jedinstveni muzej u kojem se nalaze uspomene na neuspješne ljubavne veze. Izloženi predmeti nekad su svojim vlasnicima izazivali bol, a ovaj muzej koji nas podsjeća da nismo sami jer smo svi kad-tad prošli kroz slična iskustva, pravo je mjesto da ljubavne muke prebole kako izlagači tako i posjetitelji – i to na najbolji način, uz osmijeh koji liječi. Muzej prekinutih veza ima dvije stalne izložbe, jednu u Zagrebu, dok je druga smještena u Los Angelesu.

Muzej mamurluka

Nešto drugačije, opičenije i pomalo nevjerojatno! U Preradovićevoj ulici nalazi se ovaj mali muzej posvećen uspomenama na pijane večeri s prijateljima. Priče i predmeti koji su obilježili nečije pijanstvo glavni su izložbeni primjerci. Sljedeći put kad se nalazite u centru grada, ne propustite posjetiti ovaj muzejski dragulj.

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase