Sportska aktivnost može biti dio nečije svakodnevice, ali i način povremenog bijega od briga i stresa.

Bez obzira na razlog vježbanja, prostor za vježbanje može imati važnu ulogu u životu, a svaki ljubitelj sporta barem je jednom poželio imati vlastitu kućnu teretanu ili studio za vježbanje. Spoznaja da se ne mora razmišljati o najboljim terminima i gužvama, gubljenju vremena na putovanje i uređenje prema vlastitim željama mnoge veseli.

Prije nego što se započne s izradom vlastite oaze za vježbanje, potrebno je odrediti prostor u koji će se ona najbolje uklopiti i definirati tko će je koristiti te za kakve treninge. O tome jeste li ljubitelji vježbi snage i utega, kardio treninga ili ne možete zamisliti dan bez joge ili pilatesa, ovisit će i izbor sprava i rekvizita za vježbanje. Da bi se prostor činio uredan i planski organiziran, dobro ga je podijeliti ako je to moguće u “odjele” prema vrsti treninga.

Kod raspoređivanja sprava, razmislite kako njihovo korištenje možete učiniti još ugodnijim i zanimljivijim. Na primjer, postavljanjem trake za trčanje, bicikla ili orbitreka kraj prozora, dok vježbate možete uživati i u pogledu. Za vježbe joge i pilatesa ili kod dizanja utega preporučljivo je imati ogledala u pozadini tako da budete sigurni da vježbe izvodite pravilno.

U slučaju da želite začiniti stvari i biti malo kreativniji i odvažniji, razmislite o pretvaranju jednog zida u umjetnu stijenu za penjanje, postavljanju manjeg ringa na sredinu ili čak postavljanju šipke. Detalji koji će obogatiti vlastitu oazu za vježbanje mogu biti garderoba u kojoj će se držati odjeća za vježbanje, dodatni ručnici i slično, a sauna i jacuzzi neće iznevjeriti kao nagrada za dobar trening i dodatan poticaj.

Za kraj, kod uređenja kućne teretane slobodno razmišljajte o detaljima kao što biste za bilo koju drugu prostoriju. Nemojte umanjiti važnost boje zidova, modernu rasvjetu i glazbu ili izostaviti detalje poput biljaka i drugih ukrasa.

Pobrinite se da vrijeme koje provedete u kućnoj teretani bude što je više moguće ugodno.

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase