Proljeće nas mami u prirodu, a vlastiti komadić raja na zemlji, vrt, idealno je rješenje za sve sretnike koji uz svoju nekretninu imaju i zelenu površinu. Uz samo nekoliko dizajnerskih rješenja ukrasite vrt po svom ukusu.

Osvjetljenje

Osvjetljenje je izrazito bitno za svaki stambeni prostor. U vilama Bel Village veliki prozori imaju značajnu ulogu propuštanja svjetlosti, ali ujedno daju vlasnicima mogućnost vizualnog uživanja u ljepotama vlastita vrta. Kako biste oplemenili izgled uredno pokošenog vrta, možete se poigrati s visećim lampicama koje će stvoriti toplinu ambijenta i kreirati romantičnu oazu. Prostor možete upotpuniti i s mirisnim bakljama koje će pružiti još više svjetlosti, ali i djelovati na nepoželjne kukce. Za one koji preferiraju decentnije promjene u vrtu, svijeće su savršen detalj. Osvijetlite dio puta ili rub bazena.

Labirint

Raskošni engleski vrtovi izvor su inspiracije, ali i model preciznosti i izvrsnosti. Za veće zelene površine, upravo oni mogu poslužiti kao odlično rješenje. Onima koji i dalje traže svoj skroviti kutak, labirinti od živice ili bilja mogu priskočiti u pomoć. Srce labirinta opremite klupicom ili vodenom fontanom i uživajte u prirodi, ali i umjetnosti vrtnog kreiranja.

Cvjetna simfonija

Ponekad najljepše uređenje interijera dolazi uz cvijeće iz eksterijera, odnosno vrta. Ono osvježava prostor, ali i povezuje dvije cjeline, eksterijer i interijer. Nepoželjno je saditi cvijeće bez plana; vodite računa o količini svjetlosti, rahlosti tla i ostalim uvjetima koji su neophodni za rast biljaka. Veliko cvijeće neka uvijek bude u rubnim dijelovima kako ne bi ometalo pogled i fluidnost vrta, a niže cvijeće sadite prema unutrašnjosti. Dio vrta možete uljepšati i gredicom sa začinskim biljem. Osim vizualnog efekta, opojan miris i okus koji će davati jelima dodatni su bonusi.

Prilagodite uređenje svom stilu življenja i nećete požaliti jer priroda uvijek nagrađuje.

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase