Ako vam se klasika čini kao pomalo dosadan izbor, sjetite se da zidna dekoracija doma trpi razne kreativne načine kako oplemeniti prostoriju. Uz ove jednostavne DIY projekte pretvorite svoje zidove u umjetničku galeriju.

Zidni kolaž

Ništa novo za većinu – ako se vratite u školske dane, velika je vjerojatnost da ste izrađivali kolaže. Ovaj put neka to bude nešto elegantnija verzija. Izbor fotografija je na vama, od obiteljskih uspomena do apstraktnih motiva. Bitno je voditi računa o veličini prostorije i postojećem stilu koji u njoj prevladava. Ako je soba koju uređujete mala, izbjegnite velike kolaže koji će stvoriti dojam pretrpanosti. Isto tako, za moderan dizajn prostorija birajte crno-bijele kombinacije koje će upotpuniti zid bez da njime dominiraju. Veći prostor trpi i veće formate pa se poigrajte s dimenzijama okvira i fotografija. Bitna stavka ovog projekta je priprema, stoga obavezno sve prvo posložite na podu i označite olovkom na zidu gdje bi okviri trebali doći jer ne želite vidljive rupe od prekomjernog zabijanja čavala.

Uramite predmete

Kad prostoru želite unijeti malo živosti i stvoriti 3D efekt, zaboravite na uramljene slike. Uramite zidnu tapetu vintage okvirom ili uokvirite dječje crteže koje su male ruke umjetnika napravile flomasterom na zidu. Ako imate u kući posebno istaknut zid drugačije boje od ostalih zidova u prostoriji, dodatno ga naglasite tako što ćete se poigrati s praznim okvirima koji su zapravo u tom slučaju umjetnička instalacija na zidu. Osim slika, možete uramiti pijesak ili školjkice s ljetovanja u debelim okvirima koji imaju prazan prostor, izliti epoksidnu smolu i, primjerice, napraviti morske valove i pjenu ako je more vaša inspiracija za uređenje doma. Za ljubitelje prirode i svježeg izgleda odlična ideja je izrada okvira s mahovinom.

Dječja soba

Kako najmlađi ne bi ostali zapostavljeni, predlažemo vam ideju koja će ih oduševiti. Potrebne su lampice, ukrasne kvačice i izrađene fotografije njihovih najdražih trenutaka. Prema volji razvucite mrežu lampica i kvačicama pričvrstite fotografije ili umjesto lampica slike okačite na metalnu mrežu iznad radnog stola vašeg djeteta.

Krenite u kreativnu avanturu u svom vlastitom domu!

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase