Svako putovanje sa sobom nosi i suvenire koji nerijetko završe u mračnim ladicama ili skupljaju prašinu na policama. Kako biste prekinuli taj niz nagomilavanja stvari, pretvorite ih u lijepe i funkcionalne ukrase vašeg doma.

Ukrasne pločice

Umjesto sveprisutnih magneta koji jedino mogu biti na frižideru u kuhinji, idući put kad budete putovali, radije kupite ukrasne pločice manjih dimenzija koje kasnije mogu biti podmetači za čaše. Osim što će vam biti praktične u svakodnevnici, mogu biti odlična tema za razgovor kad dođu gosti. SAVJET – birajte one ručno rađene s posebnim motivima mjesta u kojem se nalazite. No ako ih ne možete pronaći, napravite ih sami, izaberite najdražu fotografiju s putovanja koja predstavlja tu zemlju i aplicirajte je na pločicu kao naljepnicu.

Kamenčići i školjkice

Svi smo prošli ovim putem sakupljanja sitnarija s plaža te ih potom nosili doma. Da ne bi samo stajali na polici, poigrajte se s dekoracijama. Zalijepite ih na okvir za sliku, posložite ih u duboku vazu sa svijećom u sredini i imat ćete glavni ukras za vaš stol. Složite mozaik od njih na drvenoj podlozi i sve prelijte resin masom i imat ćete lijep ukras ili tacnu za posluživanje.

Kutak za suvenire

Ako vam je bitno da suveniri ostanu izvorni i netaknuti, i za to postoji rješenje. Stvorite kutak za sve svoje uspomene, ali dizajnom ga uklopite u svoj dom. Bitno je da ne odskače previše od inicijalnog dizajna te da ne odaje dojam nereda i nemarno odloženih predmeta. SAVJET – rotirajte i posložite suvenire ovisno o godišnjem dobu i raspoloženju. Tako ćete izbjeći prenatrpanost, ali opet će svaki suvenir u nekom trenutku biti izložen.

Kuhinja

Savršeno mjesto za suvenire. U veliku vazu ubacite sve vinske čepove s putovanja ili omiljenih vina iz destinacija na kojima ste bili. Markerom na čepu ispišite datum pa ćete se uvijek sjećati kada ste probali baš to ukusno vino. Ako volite kuhati, onda su začini idealan suvenir. Osim što su funkcionalni, lijepo će izgledati ako ih se posloži u staklenke za začine. Uz internet, gastronomija je najlakši način za upoznavanje drugih kultura.

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase