Jesen stiže, a s novim godišnjim dobom i neke nove smjernice za uređenje doma.

Ovo razdoblje karakteriziraju topli tonovi zemljanih boja koji će domu pružiti toplinu i stvoriti jesenski ugođaj. Od značajnijih promjena do samo malih detalja, saznajte kako unijeti dašak jeseni u svoj dom.

Kuhinja

Ako i ne boravite često u kuhinji, jesen je kao stvorena za isprobavanje novih recepata, osobito za tmurne kišne jesenske dane. Kako biste taj dio kuće pretvorili u jesensku idilu, poslužite se trikovima. Na radnim površinama izložite drvene daske za rezanje, birajte one kuhinjske krpe koje odgovaraju jesenskoj paleti boja – narančasta, žuta, smeđa, krem… Ako imate bakreno posuđe, sad je pravo vrijeme da ga izložite na kuhinjsku plohu. Za završni korak iskoristite dekoracije za prostor, one će totalno promijeniti ugođaj. Brončani ili zlatni detalji, češeri, suho lišće stvorit će ugođaj topline i jesenskog štiha.

Dnevni boravak

Prostorija u kojoj boravimo najviše vremena zaslužuje i najbolji tretman. Ako ste odvažni, boje jeseni pretočite na zidove boravka. Oprezno s tim ako imate malu kvadraturu jer tamnije boje toplih podtonova često vizualno smanjuju prostor. Najbolje rješenje su svjetliji tonovi na zidovima, poput neutralne bež boje, dok se poigrati možete s tkaninama i ukrasima u agresivnijim bojama (crvena, narančasta, žuta). Ako niste skloni takvoj drastičnoj promjeni, dovoljno je da unesete nove tkanine poput deka, jastuka i zavjesa koje će odgovarati jesenskom dobu. Isto tako, promjena stolića može puno značiti; prednost dajemo prirodnim drvenim materijalima koji asociraju na jesenska debla.

Spavaća soba

U ovoj prostoriji najlakše je unijeti jesen kroz ambijentalnu rasvjetu i promjenu posteljine i prekrivača. Savjet – ne morate mijenjati lampe, dovoljno je uzeti žarulje čija boja odražava toplinu, npr. žute, a nikako led rasvjetu koja je hladna i više odgovara zimi. Rasvjeta je krucijalan aspekt svakog dizajna jer može u potpunosti transformirati prostor. Toga su bili svjesni arhitekti i dizajneri vila Bel Village gdje su rasvjetna tijela pomno birana. Osim toga, mirisne svijeće uvijek su lijepa dekoracija, a birate li mirise koji podsjećaju na plodove jeseni, osigurali ste si pravi jesenski doživljaj.

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase