Dani su kraći, a jutra hladnija, jesen nam je došla u goste i razmišljate kako je najbolje da je provedete u svoja četiri zida… A ne, to nije opcija, pogotovo ako živite u Zagrebu!

Znamo, znamo, lijepo je provoditi jesenske dane u svojoj luksuznoj vili u Mlinovima koja ima sve što se poželjeti može, ali čar života u metropoli je u tome što nikad ne manjka mogućnosti za izlaske i nove doživljaje – u bilo koje doba godine. Što nam nudi jesen u Zagrebu? Pripremili smo vam mini-vodič kroz nekoliko događanja u gradu koje jednostavno trebate posjetiti! Zahvalite nam kasnije.

 

Malo kulture, malo vina…

Volite filmove? Naravno, pa kakvo je to pitanje! U svoj planer stoga upišite Zagreb Film Festival koji se ove godine održava već po 17. put. Tradicionalna filmska manifestacija traje od 7. do 17. studenog, a program projekcija održat će se u kinu Tuškanac, MSU-u, Dokukinu KIC, KUC-u Travno, NS-u Dubrava i Laubi. Opskrbite se kokicama i uživajte u vrhunskim djelima nezavisne svjetske i domaće produkcije!

Filmovi i knjige idu ruku pod ruku, a svi knjigoljupci dobro znaju kako se ujesen police pune novim štivom. U prijevodu: počinje Interliber! Međunarodni sajam knjiga održat će se od 12. do 17. studenog kada će Zagrebački velesajam preplaviti more čitatelja u potrazi za novim, ali i starim izdanjima po povoljnim cijenama. Želimo vam dobar ulov.

Mislite da ćete predahnuti nakon filmskih projekcija i uzbudljivog knjigolova? Varate se jer na rasporedu je velika glazbena poslastica. Nakon petogodišnje pauze, u grad nam se vraća Zagreb Jazz Festival koji će se održati od 17. do 25. studenog u Tvornici kulture i na Muzičkoj akademiji. Očekuju vas nastupi izvrsnih svjetskih jazz umjetnika te upoznavanje s egzotičnim afro-rock groove ritmovima.

U međuvremenu možete navratiti i do Hotela Esplanade na dobru kapljicu! Naime, 22. i 23. studeni rezervirani su za 14. Zagreb VINOcom – međunarodni festival vina i gastronomije na kojem će mnogi izlagači predstaviti svoja blaga iz podruma, ali i ukusne delicije. Već ste u niskom startu, zar ne?

 

Blagdani kucaju na vrata

U kasnu jesen pripremite se i za blagdansku euforiju. Nadaleko poznati Advent u Zagrebu otvara svoja vrata 30. studenog kada će grad zasjati u blještavom božićnom ruhu. Krenite u istraživanje štandova i potragu za kreativnim delicijama, uživajte u bogatom kulturnom i zabavnom programu i prepustite se jedinstvenoj atmosferi koja će trajati sve do 7. siječnja.

 

Da čujemo, tko kaže da je jesen u gradu dosadna? Nitko? I mislili smo tako.

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase