Kad ste zadnji put bili na pikniku? Proljeće je idealno doba za boravak u prirodi uz dobro društvo, malo klope i nezaobilaznu deku. Kako biste bili spremni, popisali smo sve što vam je potrebno za najbolji piknik u prirodi, ali otkrivamo i lokacije gdje možete uživati u ovoj aktivnosti.

Što sve ponijeti?

Prvo što vam padne na pamet na spomen piknika vjerojatno je boravak u prirodi na dekici. Upravo zato, deka je prva stvar koju trebate spremiti sa sobom. Ako je teren neravan i tvrd, računajte da će i jastučići biti odličan izbor. Nakon toga slijedi košara s hranom. Pripremite obroke koji nisu kvarljivi, poput sendviča s dugotrajnim salamama ili kobasicama, povrtne salate, suhih keksa, krekera… Naravno, uz hranu uvijek ide i piće. Pobrinite se da ponesete dovoljno čaša za sve prijatelje. Ako nosite plastične, obavezno ih pokupite nakon što je piknik gotov i pospremite u vreće za smeće.

Ne zaboravite, u prirodi vlada mir i tišina, ali i kukci i bube. Zato se opremite sredstvima za zaštitu od komaraca, krpelja i ostalih nametnika. Uz to, krema sa zaštitnim faktorom obavezna je na pikniku. Tu su još čačkalice, vlažne maramice, salvete i pribor za jelo, društvene igre ili gitara.

Gdje otići na piknik?

Sad kad smo utvrdili što sve nosimo na piknik, ostaje nam izabrati lokaciju. Zagreb je savršen spoj prirode i urbanog grada te samim time nudi nekoliko odličnih lokacija za piknik. Skroviti dijelovi zagrebačkih parkova – Maksimira, Bundeka, Jaruna – samo su neki od prijedloga. Ako želite izaći iz gradske vreve, onda se uputite na Medvednicu ili Samoborsko gorje ili do jezera Rakitja.

Kad ne želite dalje od doma, dovoljno je i dvorište. Vile Bel Village idealno su mjesto za kućni piknik – okružene prirodom, s pogledom na Medvednicu i okolna brda te s bazenom u dvorištu. Idila za poželjeti! Ako vam nešto i zatreba, vila vam je uvijek nadomak ruke.

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase

29.03.2022

Što je pampas i kako ga iskoristiti za dekoraciju interijera