Smanjena učestalost provjetravanja zimi zbog vanjske hladnoće može uzrokovati ustaljeni zrak kakav nitko ne želi u svom domu. Ovom problemu lako je doskočiti odabirom nekog od popularnih aromatizera zraka i željenog mirisa koji će ispuniti prostorije.

Danas se na tržištu može pronaći izuzetno bogat asortiman proizvoda koji će osigurati ugodan i privlačan miris. Električni difuzori, svijeće i svijećnjaci s eteričnim uljima te mirisni štapići samo su neki od primjera, a uvijek se možete odlučiti i na samostalnu izradu svog vlastitog raspršivača mirisa. Suprotno učestalom mišljenju, aromatizeri ne prekrivaju samo neugodne mirise, nego ih zaista neutraliziraju i unose svježinu u prostoriju.

Ovisno o snazi aromatizera i mogućnosti širenja mirisa, donose se odluke o postavljanju jednog ili više uređaja. Aromaterapija mirisnim svijećama u većim prostorijama zahtijeva i veći broj svijeća koje je potrebno pametno smjestiti. Mirisne svijeće i raspršivači mirisa postavljeni uz prozor ili u često klimatiziranim prostorijama mogu imati smanjen učinak. Uzmite u obzir i vrijeme potrebno za početak stvaranja mirisa prema kojemu ćete, primjerice, prilagođavati vrijeme paljenja svijeća ili uključivanja uređaja.

Poznato je već da razni mirisi mogu pozitivno utjecati na raspoloženje. Ne odgovaraju svakom pojedincu svi mirisi u jednakoj mjeri, no ipak postoje favoriti koji kod većine izazivaju pozitivne osjećaje i ugodu. Za zimu su prigodni citrusni mirisi poput naranče i limuna koji opuštaju mozak i oslobađaju od stresa. Slatkasti miris vanilije vječna je klasika koja snažno djeluje na psihu te na svoj poseban način stvara osjećaj topline. Za one koji nisu ljubitelji vanilije, ali vole klasiku, tu su još i mirisi lavande ili sandalovine.

Nije nužno da cijeli dom ispunjava samo jedan miris. Više prostorija u kući može se ispuniti odgovarajućim mirisom čije djelovanje je usklađeno i sa samom svrhom prostorije.

A strpljivim kombiniranjem više mirisa i kretanjem u potragu za idealnom kombinacijom, aromaterapija postaje još zabavnija!

Posljednji članci

31.12.2021

Trendovi u dizajnu interijera u 2022. godini

23.12.2021

Uradi sam: 3 sjajne ideje za božićne dekoracije

30.11.2021

Kako urediti stol za svečani ručak ili večeru

24.11.2021

Male tajne odabira idealne sofe