Toplo proljetno vrijeme i sve duži dani ostavljaju nam prostora za dodatne aktivnosti nakon posla. Ponekad je dovoljno samo leći i odmoriti se uz dobru knjigu ili seriju, ali ako tražite bijeg od svoje rutine, predlažemo ove jednostavne hobije...

Fotografiranje

Ako ste avanturističkog duha i često odlazite u šetnje i na putovanja ili istražujete male, nepoznate ulice Zagreba, fotoaparat može postati vaš novi prijatelj. S obzirom na današnju tehnologiju, pametni mobitel je dovoljan za odličnu fotografiju. Fotografirajte procvalu prirodu, slučajne prolaznike, drage osobe, a za kišnih dana pobrinite se za uređivanje i izrađivanje fotografija koje mogu krasiti vaš dom. Iza svake fotografije koju objesite na zid napišite kratku priču kako je nastala. Lijepa uspomena za vas, ali i one koji jednoga dana pronađu vašu fotografiju.

Planinarenje

Ovaj sport vole i mali i veliki, mladi i nešto stariji. Zbog svoje prilagodljivosti odgovara svima – sami birate dužinu staze, zahtjevnost i ostale uvjete. Ponekad i nije potrebno daleko otići iz grada kako biste uživali u planinarskom danu. Za one koji pak preferiraju manje visine, nordijsko hodanje sa štapovima pravi je izbor.

Sadnja biljaka

Čak i ako nemate vrt, možete se okušati u sadnji biljaka i povrća. Dovoljan je mali balkon, nekoliko tegli, sadnice i zemlja. Domaće začinsko bilje uvijek je zdravija i ukusnija opcija. Osim toga, možete posaditi i malo rajčice, mrkvu ili papriku. Ako vas to ne privlači, balkon ili dom ukrasite biljkama koje ste sami zasadili. Za one sretnike koji imaju dom s vrtom i zelenom površinom, poput Bel Village vila, nema prepreka za ovaj hobi. Dobra volja, alat i uživajte.

Izrada sapuna i krema

U zadnje vrijeme sve više ljudi se okreće prirodi i vlastitoj proizvodnji. Kako brinemo što unosimo u naše tijelo, tako se postavlja pitanje – što je s onim što nanosimo na kožu? Zato ako ne želite time razbijati glavu, izrada sapuna ili krema može biti baš pravi hobi po vašoj mjeri. Ovaj hobi vrlo je sličan kuhanju pa ako to volite, sigurno će vam i ovo biti zanimljivo. Prethodno se opskrbite kvalitetnom literaturom ili linkovima!

Uživajte u proljetnim danima i omiljenim hobijima!

Posljednji članci

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase

29.03.2022

Što je pampas i kako ga iskoristiti za dekoraciju interijera

25.03.2022

5 idealnih mjesta za proljetnu šetnju u Zagrebu

28.02.2022

Kako uklopiti crvene detalje u dom?