Kada ljeto pokuca na vrata, dočekajmo ga širom otvorenih ruku. Kako bi se ljetna euforija prenijela i u dom, pripremili smo nekoliko savjeta i projekata za cijelu obitelj.

Resin art

Veliki trend u svijetu trenutno je umjetnost kreirana epoksi smolom, osobito izrada ploha za stolove od drveta. U kombinaciji s prirodnim materijalom, drvom i epoksi smolom u plavoj boji, vrlo lako se može kreirati morski doživljaj. Oni vještiji dodatkom bijele boje mogu kreirati i valove ili morsku pjenu. Osim za stolove, epoksi smola može se koristiti za izradu podmetača za čaše ili zidne satove.

Miriše na ljeto

Ljeto povezujemo s određenim mirisima pa u svoj dom unesite ljeto i na ovaj način. Mirisni štapići, svijeće, parfemi za prostore na vrlo jednostavan ali efektan način obogatit će vaš dom. Poigrati se možete tako što svaku prostoriju upotpunite jednim mirisom koji vas asocira na ljeto – borove iglice, kokos, morska sol, lavanda…

Koktel bar

Ako ljeti volite uživati u osvježavajućim koktelima, idealan način da ljeto bude dio vašeg doma je kreiranje vlastitog koktel bara. Dovoljno je da posložite pića na pladnjeve ili ih poslažete na police, kupite set odgovarajućih čaša i svježe voće za dekoraciju.

Dekoracija

Ljetni duh živi u školjkicama, plutu, konopu, mornarskim prugama i mrežama. Iskoristite sve od navedenog za dekoraciju doma. Još bolje ako neke od stvari poput školjki imaju sentimentalnu vrijednost, to će dodatno naglasiti ljepotu dekoracije.

Biljkama oplemenite dom

Za kraj, ljeto označava šarenilo boja i zelenilo bilja. Izaberite neke od tipičnih biljaka (agava, sukulenti, kaktus) za vruće ljetne temperature i ukrasite prostorije. Na vama je da birate koliko zeleno i bogato uređeno želite ići.

Uživajte u ljetu i u četiri zida!

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase