Šank je mjesto zabave, druženja i opuštanja, a u Bel Village vilama i neizostavan dio životnog prostora. Evo kako ga najbolje iskoristiti!

Party je za šankom

Kada organizirate tulum ili veće druženje u svoja četiri zida, budite sigurni u jedno: šank će biti jedno od “najprometnijih” mjesta i svatko od uzvanika će se barem jednom opušteno nalaktiti na njega. Stoga se pobrinite da ne zjapi prazan tijekom večeri, već posložite na njega nekoliko boca žestica i vina (pivo ipak držite u obližnjem hladnjaku), uz dovoljno čaša za goste. Neka se svatko posluži po želji! Slane grickalice su obavezne, a ukusni kanape sendviči samo će vam podignuti rejting vrsnog domaćina.

Slobodno stavite na šank i metalnu posudu s ledom – ionako će se razgrabiti prije nego što se počne topiti (naravno, vodite računa da u zamrzivaču uvijek imate rezervu). Kriške limuna i limete, začini za džin, ukrasi za čaše, šareni ubrusi i slične stvarčice ovdje bi također trebale naći svoje mjesto. Ako ste vični izradi koktela, izvucite shaker na vidjelo, stanite iza šanka i krenite sa slaganjem maštovitih alkoholnih kombinacija kojima ćete obradovati goste. Čestitamo, pretvorili ste jedan kutak svog doma u vrhunski bar – barem na jednu večer.

Mjesto za svakodnevne rituale – i dekoracije

Kućni šank ne mora biti samo “zvijezda večeri”. Ovdje možete popiti svoju prvu kavu, prelistati jutarnje novine, složiti brzinski doručak, razvrstati namirnice nakon šopinga, voditi beskrajne telefonske razgovore, čitati knjigu… Ma shvatili ste, šank je savršeno mjesto za vaše male svakodnevne rituale i sitnice koje ispunjavaju dan.

Kako je šank važan dio vašeg životnog prostora, pobrinite se da on bude i oku ugodan! Ukrasite ga biljkom penjačicom, uokvirenim fotografijama, raznobojnim svijećama ili decentnim keramičkim figuricama. Stolni antikni sat također će poslužiti kao sasvim lijepa dekoracija.

Svoj šank možete “odjenuti” i sukladno godišnjim dobima. Zimi ga ukrasite blagdanskim lampicama, a u proljeće šarenim cvjetnim aranžmanima. Ljeti su pak najprikladniji morski detalji, poput školjaka ili stručaka sušene lavande, dok se u vrijeme jeseni na šanku mora naći barem jedna bundeva. Ukrase pritom koristite s mjerom i vodite računa o tome da ne zauzimaju preveliku površinu šanka, već ih rasporedite uz rubove.

Naravno, kada dođe vrijeme za novi kućni party, sve krhke i lomljive dekoracije sklonite na sigurno.

Ne brinite, u Bel Villageu vam nitko ne broji vrijeme provedeno za šankom!

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase