Bel Village vam omogućuje umjetnost življenja, ali i umjetnost u doslovnom smislu te riječi! Prava demonstracija toga nalazi se u obliku izložbe ugledne hrvatske kiparice Božice Dee Matasić postavljene u našoj vili broj 5.

Fascinantni izlošci savršeno su se uklopili u naš prostorni ambijent, što je ujedno izvrstan povod da vas pobliže upoznamo s ovom talentiranom umjetnicom.

Božica Dea Matasić diplomirala je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, na smjeru kiparstvo, a svoje radove izlaže od 1992. godine. Bavi se skulpturom, grafikom i prostornim instalacijama, često koristeći suvremene materijale, inovativne pristupe i moderna tehnološka rješenja. Iza Božice je dvadesetak samostalnih i više od pedeset grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Za svoj umjetnički rad osvojila je mnoga stručna priznanja i nagrade, uključujući priznanje žirija IX. trijenala hrvatskog kiparstva, Nagradu publike na natječaju T-HT u MSU Zagreb te Nagradu mediteranskog kiparskog simpozija Dubrova u Labinu.

Matasić 2012. godine samostalno izlaže u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Nici, gdje se predstavila hvaljenim projektom interaktivnih kinetičkih objekata Panacea. Njena djela pohodila su izložbe u Londonu, Budimpešti, Bratislavi, Beču, Berlinu, Lisabonu i još mnogim drugim kulturnim prijestolnicama.

Među ostalim, autorica je javnih skulptura Kula pogleda i Čuvar šume, koje su realizirane 2016. godine u sklopu Mediteranskog kiparskog simpozija, odnosno Goranske kiparske radionice. Svojedobno je radila i kao voditeljica Galerije SC, a od 2006. godine predaje kiparstvo na Umjetničkoj akademiji u Osijeku gdje danas ima status redovne profesorice.

Svoj jedinstveni izričaj pokazala je i u luksuznom okruženju Bel Villagea! I to je tek mali dio impresivnog životopisa naše nevjerojatne umjetnice! 

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase