S prvim proljetnim zrakama sunca postavlja se pitanje kamo prošetati u Zagrebu, a pritom uživati u prirodi i prekrasnom vremenu? Lokacija ima u izobilju, istražimo ih zajedno!

Park Maksimir

Za ljubitelje sporta i dugih šetnja, Maksimir je savršena lokacija gdje možete izabrati stazu baš po svom guštu. Zaštićen je kao spomenik parkovne arhitekture i kulturno-povijesni spomenik te je jedan od simbola Grada Zagreba kojeg se svakako isplati posjetiti u proljeće kada raznoliko bilje i drveće procvjeta.

Jarun

Na potpuno suprotnoj strani grada nalazi se jezero i park Jarun. Veoma je popularna lokacija brojnih Zagrepčana, osobito vikendima, ali i preko tjedna dok je lijepo vrijeme. Osim šetnje, pogodan je za rolanje, vožnju biciklom ili romobilom te vodene sportove, a ispijanje kave na terasi uz obalu jednako je vrijedno iskustvo.

Bundek

Negdje na pola puta između Jaruna i Maksimira nalazi se jezero i park Bundek. Točnije, područje jezera te livade i šume oko jezera proteže se od Mosta slobode sve do Mosta mladosti. Lako je dostupno pješice i javnim prijevozom, a popularno je mjesto i za roštiljanje u prirodi.

Bundek

Zrinjevac

Prirodno bogatstvo u samom centru grada. Kad hitno trebate bijeg od gradske vreve, Zrinjevac je pravi izbor. Iako znatno manje površinom od velikih zagrebačkih parkova, ovo mjesto ima svoj poseban šarm. Pogodno je za kraće šetnje, romantične šetnje uvečer ili za prve dječje korake.

Cmrok

Iako je zbog sanjkališta Cmrok popularniji u zimskim mjesecima, ne treba ga isključiti s ovog popisa. Smještena u sjevernom dijelu Zagreba, na južnim obroncima planine Medvednice, ovo je jedna od 17 park-šuma na prostoru Grada Zagreba koje vas pozivaju da ih upoznate i istražite.

Kamo god se zaputili, uživajte u prirodi i proljetnom vremenu!

Posljednji članci

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase

29.03.2022

Što je pampas i kako ga iskoristiti za dekoraciju interijera

28.02.2022

Kako uklopiti crvene detalje u dom?