Iako boravak u vili Bel Village ne može dosaditi, lijepo je istražiti nova mjesta, a još bolje kad su ona “nadomak ruke”. Otkrivamo male gradiće i lokacije za vikend izlete, bilo da ste sami ili u dobrom društvu.

Karlovac

Niti sat vremena od Zagreba smjestio se grad parkova, grad na četiri rijeke, grad ceste, kraljevski grad – Karlovac. Bilo da se odlučite posjetiti zidine starog grada Dubovca, istraživati skrivena dvorišta povijesne jezgre Zvijezde, upoznati ribe u slatkovodnom akvariju Aquatika ili jednostavno prošetati gradom, vrijeme će vam proletjeti. Ne zaboravite ponijeti kupaći kostim i iskoristiti ljetne vrućine te se osvježite na obali Korane.

Rastoke

Južnije od Karlovca smjestio se pravi dragulj – Rastoke okupane suncem i zelenilom. Iako površinom malo naselje, broji čak 23 slapa i nebrojeno mnogo brzaca koji ovo mjesto čine posebnim. Dašak mira i prirode napunit će vaše baterije i bit ćete spremni za povratak svakodnevici. U blizini Rastoka nalazi se i Nacionalni park Plitvice koji je priča za sebe, svakako vrijedna pažnje.

Samobor

Osim prepoznatljivih samoborskih kremšnita, ovaj mali gradić nedaleko Zagreba nudi štošta za vidjeti i doživjeti. Povijesnu priču pričaju ostaci staroga grada Samobora koji čekaju svoju obnovu, ali nude uvid u pravu prošlost tog kraja. Povijesna priča nastavlja se i u Samoborskom muzeju. Za one koji traže duhovni mir, Samobor nudi samoborsku kalvariju smještenu u idiličnoj hladovini brda Tepec. Kalvarija se sastoji od 13 postaja Križnog puta na kojima se nalaze razne skulpture rađene od umjetnog kamena. Ne propustite priliku posjetiti i Grgosovu špilju koja je zbog bogatog špiljskog nakita proglašena zaštićenim geomorfološkim spomenikom prirode.

Trakošćan

I Hrvatsko zagorje ima svog konja za utrku. Dvor, park šuma i jezero Trakošćan priznato su kulturno dobro i idealno su mjesto za vikend razgledavanje. Za one željne aktivnosti, pored dvorca nalazi se prekrasna gusta šuma s nekoliko planinarskih staza koje vode do planinarskog doma gdje se pruža čaroban pogled na netaknutu prirodu. Dvorac je sada muzej, a jezerom se možete provozati u čamcima i uživati u okruženju.

Kamo ćete prvo otići?

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase