Opremanje i uređenje doma zahtjevan je posao i valja dobro promisliti kako niti jedan element, dizajn i funkcionalnost ne bi bili zakinuti, osobito kod izbora velikih komada namještaja poput ormara. Stoga je početna točka izrada plana kupovine, a on uključuje sljedeće stavke...

Dimenzije i prostor

Glavna stavka kod kupnje ormara svakako su dimenzije prostora u koji planirate staviti elemente. Izrazito je bitno dobro izmjeriti prostor i biti sigurni da su dimenzije točne kako se ne biste susreli s ormarima koji su nekoliko centimetara preširoki ili pak kupili ormare koji su premali za prostor i ne koriste puni potencijal prostorije.

Dizajn

Često kad se nađemo u salonu namještaja napravimo krucijalnu grešku i kupimo nešto samo zato jer nam je lijepo, ne razmišljajući kako će se to uklopiti u postojeći dizajn doma. Zato se prije kupovine trebate usuglasiti oko smjernica za dizajn. Najbolje je ormare prilagoditi dizajnu, a ne graditi dizajn oko njih. Trendovi nam nalažu ormare koji su decentni i ne ističu se previše u prostoru.

Vrsta ormara

Ako imate manji prostor, odlična su opcija ormari s kliznim vratima. Također, kako ormari ne bi izgledali glomazno, možete se odlučiti na ugradbene ormare koji su izrađeni po mjerama tako da se iskoristi cijeli prostor od stropa do poda. San svake ljubiteljice garderobe popularni je walk-in ormar koji je prepun prostora za skladištenje omiljenih krpica. Naravno, to zahtijeva mnogo prostora i urednost, ali daje dojam luksuza domu. Ako želite u potpunosti iskoristiti prostor, ogledalo ne mora samostalno biti na zidu, već ga možete uklopiti u ploče ormara.

Pripazite na vrstu ormara s obzirom na to u kojoj prostoriji ćete ih držati. Glomaznim ormarima nije mjesto u dnevnom boravku i oni će bolje funkcionirati u spavaćoj sobi. Isto tako, izbjegavajte velike ormare u hodnicima jer mogu zagušiti prostor pa radije birajte manje komode.

Uz malo planiranja i razmišljanja do idealnog ormara za vašu sobu i dnevni boravak!

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase