Bliži nam se Uskrs, a to znači da ste već u punom jeku s planiranjem što ukusno spraviti za blagdansku trpezu, ali i kako ukrasiti dom. Predstavljamo nekoliko jednostavnih ideja koje će pretvoriti vaš dom u pravu uskršnju oazu.

Cvjetni aranžman

Prilagodite svoje cvjetne aranžmane na stolu za uskršnje objedovanje i druženje s obitelji. Sve što vam je potrebno su tulipani, umjetne pisanice te velika prozirna vaza. Na dnu vaze postavite malo mahovine ili travu te pomoću štapića napravite rupice za tulipane. Poredajte pisanice koje su bojom usklađene s tulipanima. Prije nego što umetnete tulipane u napravljene rupice, odrežite im suvišne zelene listove kako bi se pisanice posebno istaknule.

uskrs_pisanice

Vijenac za vrata

Ako niste ljubitelji skupljanja ukrasa, ovaj trik će vam se svidjeti. Reciklirajte stari vijenac koji ste imali na vratima za Božić. Kako? Malo mašte, pištolj za vruće ljepilo i uskršnja dekoracija sve su što je potrebno za ovaj “uradi sam” projekt. Oprezno uklonite božićne ukrase s vijenca i na ta mjesta zalijepite nove uskršnje dekoracije – zeko, pisanice, pile… Tako jednostavno i nadasve praktično. Ne zaboravite pohraniti božićne ukrase koje ste skinuli, zasigurno će vam opet dobro doći za sljedeći Božić.

Slatki keksi

Praktična dekoracija uglavnom bi trebala imati višenamjensku svrhu. Zato smo se dosjetili suhih kolača koji mogu biti i lijepa dekoracija za vaš dom. Klasičan recept za prhke kekse prilagodite oblikom u uskršnje dekoracije. Najjednostavniji oblik je oblik jajeta, a za “žumanjak” iskoristite džem od marelice.

Potrebna su dva keksa da stvorite jedno jaje. Donji keks koji je baza premažite džemom, a gornji keks prethodno izrežite tako da u sredini formirate krug kako bi se džem mogao vidjeti. Pospite keks šećerom u prahu kao završni korak. Posložite kekse na lijepi ukrasni pladanj i pokrite ih staklenim zvonom. Odlično će izgledati na vašem stolu i mamiti poglede vaših gostiju.

uskrs_kolaci

Uživajte u ovom blagdanu u krugu obitelji i najdražih ljudi. Malo sreće, ljubavi i mira svima će dobro doći, a lijepa dekoracija doma stvorit će ugodnu atmosferu.

Sretan Uskrs!

Posljednji članci

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

29.03.2022

Što je pampas i kako ga iskoristiti za dekoraciju interijera

25.03.2022

5 idealnih mjesta za proljetnu šetnju u Zagrebu

28.02.2022

Kako uklopiti crvene detalje u dom?