Proljeće, dobrodošlo u naš život! Tople zrake sunca, cvrkut ptica i procvalo cvijeće samo su neki znaci da smo iza sebe ostavili zimu te je vrijeme da svoja četiri zida zamijenimo s boravkom u prirodi ili na svježem zraku. Ako ste sretnik/sretnica s balkonom, to vam nikako neće predstavljati problem.

Saznajte kako vaš balkon uz samo tri jednostavna DIY projekta učiniti vašim “dnevnim boravkom”.

“Kafić”

Ima li boljeg osjećaja od ispijanja prve jutarnje kave? Za mnoge, vruća šalica kave neophodna je za dobar početak dana. S obzirom na to da nam kafići nisu uvijek opcija, pretvorite svoj balkon u privatni kafić u kojemu je baš sve onako kako ste zamislili. Ovisno o kvadraturi, stavite namještaj – stol i stolice. Pripazite da nije skučeno. Pametan izbor su sklopive stolice koje se lako skladište i sklapaju kad nisu potrebne. Naravno, osim funkcionalnosti, vodite računa i o dizajnu. Ako imate omiljeni kafić, probajte ga rekreirati pomoću detalja poput šalica, cvijeća, lampi…

Sve nadohvat ruke

Kako bi balkon ili terasa vašeg doma bili prije svega funkcionalni, sve bi trebalo biti nadohvat ruke, a da vam ne predstavlja prepreku. Zato odredite koji dio balkona je za što. Ako ste ljubitelj biljaka, iskoristite ogradu i poslažite cvijeće u viseće posude te tako uštedite prostor. Vrsni kuhari znaju koliko je začinsko bilje bitan aspekt svakog jela, stoga domaće uzgojeno na vlastitom balkonu savršena je opcija. Dio balkona posvetite začinskom bilju i alatu za održavanje. Prostor za opuštanje i odmor mora biti prava oaza, zato je idealno uz stolicu imati mali stolić gdje ćete moći uživati u štivu i omiljenom piću ili ukusnom desertu.

Teretana

Kako biste u potpunosti iskoristili svjež zrak i proljetne sunčeve zrake, nije loše svoju kućnu teretanu djelomično prebaciti na balkon. Opremu možete čuvati u drvenom sanduku koji ujedno služi kao klupica za sjedenje. Sklopive stolice sad igraju veliku ulogu jer ćete imati više prostora za izvođenje vježbi, a posađeno cvijeće dat će vam privatnost.

Balkon može biti mali prostor za vaše veliko zadovoljstvo!

Posljednji članci

Zagreb
30.05.2022

Idemo na zagrebačku špicu!

28.05.2022

Isplanirajte savršen piknik u prirodi

29.04.2022

Idealni hobiji za proljetno vrijeme

15.04.2022

3 praktične ideje za uskrsne ukrase